En un míting al barri del Poblenou, Riera ha assegurat que Catalunya en Comu sap que les polítiques socials “socialistes, anticapitalistes i que trenquin amb l’Íbex-35 són impossibles en el marc de l’Estatut i la Constitució. Ho saben perfectament i segueixen mentint a la gent perquè el que volen és mantenir el règim del 78″. Referint-se a Podemos ha lamentat que “lluny que estem del 15-M quan compartíem els carrers i les assemblees”. A Pablo Iglesias li ha demenat que “s’actualitzi, ja li val 40 anys després amb la mateixa cantarella de llibertat, amnistia i estatut d’autoomia” i l’ha acusat d’haver “desconnectat de la lluita popular”. Riera ha insistit també que “al feixisme se’l fa fora amb els punys enlaire, a cops de peu i empentes” i ha assegurat que “no pararem fins que no els fem fora a tots”.

Riera també ha tingut un missatge per a ERC i PDeCAT, a qui ha tornat a demanar que expliquin “de què volen parlar amb l’estat” i ha demanat un acord després del 21-D per implementar la república.

La lluita obrera del Poblenou

El candidat anticapitalista ha explicat el seu programa  que, entre d’altres, proposa la creació d’una banca pública i així -ha dit-“dir adéu a la Caixa i al Banc Sabadell” que “si volen marxar, aquí no els necessitem”. Riera, que és veí del Poblenou, ha reivindicat l’herència obrera i de lluita de la classe treballadora del barri. També ha volgut reconèixer el paper dels CDR i ha avisat al Suprem que investigant-los, “se li gira feina perquè els CDR som totes”.

La regidora de l’Ajuntament de Barcelona i número vuit a la llista, Maria Rovira, també ha atacat els comuns i ha assegurat que “estant mentint a la cara de la gent” quan parlen d’una solució pactada amb l’estat. A més ha respost a l’alcaldessa, Ada Colau: “El que és irresponsable és defensar un estat absolutament autoritari. És mentida que es pugui avançar en drets en el marc autonomista”.

L’exdiputada i també regidora, Eulàlia Reguant, ha avisat que si el bloc del 155 guanya les eleccions hi haurà més retallades i ha assegurat que el seu programa és “decapitar, escapçar, desinfectar i liquidar”, en referència a les paraules de la vicepresidenta espanyola Soraya Saenz de Santamaría i del socialista Josep Borrell. Reguant també ha criticat el PSC per portar a les seves llistes el líder de SCC, José Ramon Bosch, que en una piulada a Twitter la va titllar de “lletja i bèstia”: “No sap que és ‘La bella i la Bèstia’ i tuits com el seu no insulten, afalaguen”.