Miquel Iceta va de vergonya en vergonya fins a la indignitat final. I li exigeixo una disculpa a tots els catalans, també els no independentistes. Perquè no ens mereixem que algú que vol presidir el país permeti que es consideri una part important del país una malaltia, una infecció”, ha clamat Carles Puigdemont sobre les paraules de Borrell. Ha afegit: “Miquel, Catalunya no està malalta; està ocupada per gent a qui has donat el teu suport perquè ens peguin, ens vexin, ens empresonin i ens exiliïn”.

Puigdemont, que ha connectat en directe des de Brussel·les rebut amb crits d’independència per part del públic, també ha ironitzat sobre el fet que l’exprimer ministre francès Manuel Valls s’hagi sumat a la campanya de Ciutadans i del Partit Popular. “Tant se val fer un míting per uns que per uns altres”, ha comentat. I els ha recomanat que prenguin exemple d’Emmanuel Macron, qui després de la victòria dels nacionalistes a les eleccions de Còrsega, “ha despenjat el telèfon i els ha dit: parlem-ne”.

Càstig a Jordi Sànchez

Elsa Artadi, la directora de campanya de JxC, ha denunciat que Jordi Sànchez, número dos de la candidatura, ha rebut un càstig per haver participat amb un missatge gravat en el míting central de la formació al Pavelló de la Vall d’Hebron. “Un funcionari de la presó de Soto del Real el va acompanyar tot el dia per assegurar-se que no parlava amb ningú i van entrar a la cel·la per buscar-hi un mòbil que no té, perquè ell no fa coses il·legals”. Ha afegit que aquest dissabte l’han canviat de mòdul per castigar-lo. “Per això denunciem una violació de drets a l’Estat espanyol“, ha conclòs.

Jordi Turull també s’hi ha referit, però ha apuntat que com que està en llibertat provisional no pot dir el que pensa. “La diria massa grossa i em renyarien”, s’ha disculpat. En canvi, ha carregat contra el Partit Popular per “vanagloriar-se d’haver escapçat les formacions independentistes. No tenen ni idea del poble de Cataluya. Mai podran escapçar la voluntat de tot un poble. No va poder Franco, no podran els seus hereus“, ha conclòs.