Nascut a Barcelona el 1965, Civit és arquitecte pe l’Escola d’Arquitectura de Barcelona de la UPC (1989); màster en Projectes de Gran Escala (1993); màster en Gestió Urbanística (1994) i titulat en el Programa de Desenvolupament Directiu de l’IESE (2010). Entre el 1989 i 1993 va ser arquitecte de les obres per a l’organització dels Jocs Olímpics de Barcelona 92.

Amb aquest canvi, l’àrea encapçalada pel tinent d’alcalde Antoni Vives afronta una nova etapa per definir i consolidar el model d’Hàbitat Urbà de Barcelona de cara als propers 50 anys. Segons els responsables d’Urbanisme, a Barcelona hi han de conviure “barris de velocitat humana, interconnectada i ecoeficient” amb una àrea metropolitana “d’alta velocitat, hiperconnectada, autosuficient energèticament, renaturalitzada i regenerada”.

Civit relleva en el càrrec Albert Vilalta, fitxatge estrella de Trias l’octubre de 2012. Aleshores, Vilalta ja va substituir el primer gerent que va tenir Hàbitat Urbà, Vicent Guallar, arquitecte en cap actual de l’Ajuntament. Xavier Trias, Antoni Vives i el gerent municipal, Constantí Serrallonga, han agraït la feina de Vilalta al capdavant del departament.