Ricard Font

El fins ara secretari general de Territori, Ricard Font, serà el nou director general de l’empresa municipal Barcelona d’Infraestructures Municipals, SA (BIMSA), encarregada de les obres de la ciutat. Ho ha avançat ‘La Vanguardia’ i ho ha confirmat betevé de fonts municipals. Amb aquest moviment, l’Ajuntament de Barcelona ha fitxat el que ha estat número dos del vicepresident Jordi Puigneró, que va ser destituït a finals de setembre.

Amb la marxa de Junts del govern català, Font va perdre el càrrec a Territori, i ja ha estat rellevat aquest dimarts per Joan Jaume. Segons fonts municipals, Ricard Font assumirà el càrrec en els propers dies. Aquest dijous, el Consell d’Administració de BIMSA i la Comissió de Govern elevaran al plenari el seu nomenament, que s’haurà d’aprovar en el ple d’aquest mes d’octubre.

El relleu d’Ángel Sánchez

Les mateixes fonts apunten que el nom de Ricard Font s’ha proposat després d’un procés de selecció obert en què s’ha tingut en compte la formació, experiència i trajectòria professional dels candidats. El nou director general de BIMSA rellevarà Ángel Sánchez, que ha deixat l’empresa municipal per jubilació després de 18 anys al capdavant de grans obres a Barcelona, entre les quals destaca el túnel de les Glòries, el Museu del Disseny o la ronda del Mig.

La tinenta d’alcalde Janet Sanz amb Ricard Font (a la dreta) en la represa de les obres del tram central de l’L9, el juliol del 2022

Advocat de professió, Ricard Font ha tingut una llarga experiència a la Generalitat en diversos càrrecs vinculats a l’obra pública i la mobilitat. Entre el 2018 i 2021 va ser president dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i abans va ser director general de Transports i Mobilitat (2011-2013) i secretari d’Infraestructures i Mobilitat del Departament de Territori (2013-2018).

BIMSA està vinculada a l’Àrea d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, liderada per la tinenta d’alcalde Janet Sanz. Pel càrrec que ha tingut fins ara a Territori, Ricard Font ha coincidit amb Sanz en diverses ocasions com en la represa d’obres del tram central de l’L9. El seu fitxatge recorda el que es va fer en el mandat anterior amb Pere Macias com a coordinador del projecte del tramvia per la Diagonal, un altre nom històric de l’obra pública a Catalunya.