Barcelona estrenarà els propers anys quatre equipaments esportius. Es tracta del CEM la Sagrera, el CEM Espronceda, el CEM la Marina i el Pavelló Municipal Glòries. Algunes d’aquestes instal·lacions ja estan en marxa, però han quedat obsoletes i petites i pràcticament aniran a terra per fer-les noves. A banda, el consistori també té previst remodelar de forma integral cinc instal·lacions més, com per exemple, el Centre Municipal de Vela, el pavelló de L’Illa, el CEM Can Felipa, el CEM Artesania i el CEM Verneda. Tot plegat suposarà un pressupost de més de 70 milions d’euros. Els projectes es faran en dues fases.

D’aquests, almenys 20 milions els aportarà la Diputació de Barcelona, fruit de l’acord signat amb l’Ajuntament a finals del 2020. Els projectes es desenvoluparan en dues fases diferents. La primera, de fet, ja està en marxa i es preveu que els equipaments que s’estan fent es posin en funcionament al llarg de l’any 2025.

Els equipaments de la primera fase

La primera fase ja està en marxa i té un pressupost de 35,7 milions d’euros. D’aquests, 20 milions els aportarà la Diputació de Barcelona, fruit de l’acord signat amb l’Ajuntament a finals del 2020. Es preveu que els equipaments que s’estan fent es posin en funcionament al llarg de l’any 2025.

Un dels grans projectes que s’inclouen aquí és la construcció del Centre Esportiu Municipal de la Sagrera, al districte de Sant Andreu. L’espai tindrà dues piscines descobertes, un solàrium, diverses sales i dues pistes de pàdel.

Imatge del nou CEM la Sagrera

En aquesta fase també es farà el nou pavelló L’Illa (al districte de Les Corts), que un cop acabi, passarà a tenir dos pavellons i sis pistes.

Imatge del nou pavelló L’Illa

Pel que fa al Complex Esportiu Municipal Espronceda, disposarà d’un pavelló triple i diverses sales dedicades als esports minoritaris de la ciutat.

Els projectes de la segona fase, en el proper mandat

La segona fase es durà a terme en el proper mandat i suposarà una inversió de 35 milions d’euros. Aquí s’hi inclou el nou Centre Esportiu Municipal Artesania, que tindrà una nova piscina i un nou pavelló triple.

Imatge del Centre Esportiu Municipal Artesania

També es construirà el nou Centre Esportiu Municipal la Marina, el Centre Municipal Can Felipa (que estrenarà piscina nova) i el Centre Esportiu Municipal de Vela —que es rehabilitarà de forma integral—. La reforma del Pavelló Municipal Glòries suposarà fer un triple poliesportiu, amb un pressupost de gairebé 8 milions d’euros. Ara bé, la licitació de les obres no es farà fins al 2024.

Imatge del Pavelló Municipal Glòries

L’Ajuntament de Barcelona calcula que els equipaments nous beneficiaran prop de 50.000 usuaris.