bo cultura jove 2023

(Agències) El Ministeri de Cultura ha ampliat fins al 31 d’octubre el termini per a demanar el Bo Cultura Jove 2022, que des d’aquest dimarts es pot sol·licitar també a qualsevol de les oficines de Correus de tot Espanya.

Per fer servir aquesta opció tots els beneficiaris de l’ajut han d’entrar al web bonoculturajoven.gob.es. Un cop a dins tenen l’opció de demanar-ho a través de Correus, mitjançant un formulari que hauran d’omplir, signar i presentar a qualsevol oficina juntament amb el DNI, NIE o targeta de residència. Un cop presentada la sol·licitud i comprovades les dades personals, Correus traslladarà les sol·licituds al Ministeri de Cultura i Esport per a la seva resolució.

Més de 378.000 joves han sol·licitat ja l’abonament

Fins ara, 378.417 persones han iniciat el procés de sol·licitud del Bo Cultura Jove en el web habilitat pel ministeri, d’aquestes, 166.520 joves o els seus representants legals han completat la sol·licitud correctament. Cadascuna d’aquestes sol·licituds és després revisada i sotmesa al procés de control individualitzat de subvencions de l’Administració General de l’Estat. Així, tots els joves que sol·liciten aquesta ajuda tindran un any per fer ús de la targeta. Per la seva banda, més de 851 empreses culturals ofereixen ja els seus serveis i productes a través del Bo Cultura Jove. D’altres, 3.500, han sol·licitat l’adhesió al programa.

La renovació de l’ajut del bo cultural per als joves que fan 18 anys el 2023 està inclosa en el projecte de pressupostos generals de l’Estat que s’acaba de presentar.