La candidata del PP per Barcelona a les eleccions generals del 28 d’abril, Cayetana Álvarez de Toledo, ha demanat aquest dissabte a la fiscalia que retiri “per sempre” els llaços i els “cartells que denuncien Espanya com una dictadura“. La popular assegura que es tracten de símbols ideològics d’opressió sempre i no només durant la campanya electoral. Álvarez de Toledo ha recordat que qualsevol espai públic “ha d’estar net” de qualsevol símbol que busqui “l’exclusió, el silenci i l’expulsió de la meitat de la població“.

Álvarez de Toledo ha fet aquestes declaracions durant una visita al Saló de l’Ensenyament, on ha volgut passejar-se per l’estand que hi té l’exèrcit. Álvarez de Toledo ha reivindicat el paper de les forces armades espanyoles davant d’aquells que pretenen expulsar-los de Catalunya. Ha denunciat el “pacifisme hipòcrita” dels que “a la vegada que ataquen l’exèrcit, encoratgen a la confrontació civil entre ciutadans”.

Josep Bou demana a Colau respecte per l’exèrcit 

Josep Bou ha criticat que l’alcaldessa Ada Colau hagi tingut una “actitud de menyspreu i oblit” amb l’exèrcit i ha demanat més respecte cap aquesta institució. El candidat dels populars a l’alcaldia de Barcelona ha dit que la visita al Saló de l’Ensenyament és un acte més per normalitzar Barcelona i ha volgut recordar que l’exercit està “molt integrat en el concepte de l’Espanya moderna, democràtica i en llibertat”.