El president de la Generalitat, Quim Torra, no s’ha quedat amb els braços encreuats després de l’ordre de la Junta Electoral Central de retirar tots els llaços i simbologia que considerava partidista i fora de lloc en període electoral.

Després de treure les pancartes anteriors tal com avisava la JEC, ha encarregat un nou cartell que ha manat penjar del mateix balcó de la façana del Palau de la Generalitat. “Llibertat d’opinió i d’expressió. Article 19 de la Declaració Universal dels Drets Humans”, és el text que es llegeix a la nova pancarta, que han penjat el director de l’Oficina del President, Joan Ramon Casals, i el membre de l’equip de comunicació de Torra, Pere Cardús.

Aquest nou missatge és, doncs, la resposta del president a les iniciatives i ordres de la Junta Electoral, els anuncis de querelles per desobediència contra ell i les crítiques dels partits de l’oposició.

Repareix l’antiga pancarta a Sant Jaume

La sorpresa ha tingut lloc aquest divendres al vespre quan la pancarta amb el llaç blanc amb una ratlla vermella que s’havia retirat al matí del Palau de la Generalitat ha aparegut de nou a la plaça de Sant Jaume. Un grup de persones l’han penjat en un edifici situat a l’esquerra del Palau.

Pancarta presos Sant Jaume

Torra anuncia que la batalla continuarà als tribunals

Aquest divendres Torra ha presentat un recurs contenciós administratiu contra la decisió de la Junta Electoral que demanava la suspensió immediata dels seus acords. En un comunicat també ha  anunciat que la setmana vinent presentarà una querella per un presumpte delicte de prevaricació d’aquest organisme de l’Estat. Al text s’afirma que les resolucions de la JEC són manifestament “injustes” perquè són “arbitràries”.

Per la seva banda, la JEC també va decidir portar al president Quim Torra a la fiscalia per un delicte de desobediència.