sondejos eleccions generals

Quan sabrem els resultats dels de les eleccions? La primera aproximació dels resultats de les eleccions generals del 2023 la tenim amb la publicació dels sondejos. En els quatre principals veiem que la tònica és una victòria àmplia del PP per sobre del PSOE amb una lluita pel tercer lloc entre Sumar i Vox. En alguns sondejos el PP i Vox podrien assolir una majoria absoluta.

Sondeig de TVE i TV3: PP i Vox podrien aconseguir majoria absoluta

El sondeig de TVE i TV3 pronostica una victòria molt àmplia del Partit Popular que seria la formació amb més representació amb una forquilla entre 145 i 150 diputats. El PSOE de Pedro Sánchez es quedaria en el llindar dels 113-118 diputats. El tercer lloc seria per a Sumar. El partit liderat per Yolanda Díaz aconseguiria entre 28 i 31 diputats. Vox seria la quarta força amb entre 24 i 27 representants al Congrés.

A Catalunya, Junts i ERC obtindrien 9 diputats cadascú, mentre que la CUP aconseguiria un diputat.

Sondeig d”El Periódico’: La més igualada entre els dos blocs

El sondeig d’El Periódico’ que ha fet el GESOP, pronostica triomf del PP amb 133-137 diputats. PSOE es quedaria entre 109-113 diputats. Vox i Sumar es disputarien el tercer lloc. Els vots del partit d’Abascal sumats als del PP podrien fregar la majoria absoluta sense aconseguir-la.

Sondeig de Mediaset: Majoria absoluta de PP i Vox

En el sondeig de GAD3 per a Mediaset, el PP també obtindria millors resultats que els socialistes. Els populars aconseguirien 150 diputats, mentre que el PSOE es faria amb 112. El tercer lloc seria de Vox, amb 34 diputats. Sumar seria quarta força amb 27 diputats.

Sondeig d”El Español’: Majoria abosluta sense decidir

Segons “El Español”, el PP obtindria entre 134-140 diputats i la majoria absoluta quedaria a l’aire amb els 35-39 diputats de Vox. El PSOE es mouria entre 109-115 diputats i Sumar entre 32 i 35 diputats.

Què vols saber de les eleccions generals del 2023?