És la primera vegada que Ciutadans guanya unes eleccions a Catalunya. En una dècada, el partit taronja, que va entrar al Parlament el 2006 amb tres diputats, ha aconseguit arribar als 37 escons i és la força més votada i el primer grup amb més representació. És una escalada de posicions que la candidata, Inés Arrimadas, ha reivindicat quan ha valorat els resultats. “Si ja se sabia que el procés no tenia futur, avui ha quedat més clar que no representa un futur per a tots els catalans”, ha cridat Arrimadas, que ha dit que els partits independentistes ara ja no poden parlar en nom de tots els catalans. Per la candidata, la victòria taronja d’aquest dijous és la victòria de la unió, del constitucionalisme, de la convivència, de la solidaritat i també la victòria d'”un projecte per a tots els catalans”.

L’acte l’ha tancat el president del partit, Albert Rivera, que, visiblement emocionat, ha reivindicat Arrimadas com la persona que hauria de ser la propera presidenta de la Generalitat. El líder del partit taronja també ha agraït el suport a tots els votants i s’ha mostrat orgullós del projecte de Cs perquè, diu, és un “projecte de bona gent, bones persones i persones capacitades per liderar un futur per a aquest país”.

Celebren els resultats en una festa a l’avinguda de la Reina Maria Cristina

L’executiva del partit ha seguit l’escrutini des de l’Hotel Catalonia Barcelona Plaza, a la plaça d’Espanya, des d’on ha comparegut el secretari general, José Manuel Villegas, per valorar les dades de participació. La celebració dels resultats, però, s’ha fet a l’altra banda de la plaça, a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, just als peus de les Torres Venecianes. Allà el partit ha muntat un gran escenari amb música i amb pantalles per seguir els discursos.

La candidata, Inés Arrimadas, el president del partit, Albert Rivera, i part de la llista de Ciutadans hi han comparegut cap a dos quarts de 12 i els han rebut desenes de simpatitzants i militants amb banderes espanyoles, alguna senyera però sobretot banderes amb el cor del partit taronja, que inclou la senyera, la bandera espanyola i la bandera europea. Els han rebut a crits de “presidenta, presidenta”, “campions” i “jo sóc espanyol”.