Domènech ha afegit que les forces que han donat suport al 155 han de reflexionar perquè, ha dit, el resultat deixa en evidència que “a Catalunya no es poden fer polítiques basades en la repressió”, i ha demanat que s’obri un escenari de diàleg real. També ha assegurat als ciutadans que els han donat el seu suport que el vot als comuns servirà “per superar l’etapa del 155 i la dels governs que només parlen per una part de la ciutadania”.

El candidat dels comuns també ha posat en dubte que els que en el mandat anterior “només han treballat per a una part del país” siguin capaços ara d’obrir una nova etapa “que ajudi a superar la polarització”. I ha assegurat que la seva formació seguirà treballant “amb el ferm convenciment” que en un futur esdevindran “la força de govern que desencalli la situació que estem vivint.

Els comuns han seguit l’escrutini al Campus de la Ciutadella de la UPF amb uns 120 periodistes i càmeres acreditats. L’ambient ha estat des de l’inici molt desencisat i amb poca presència de militància.