Riera ha aparegut a l’escenari de la seu electoral, a la Nau Bostik, poc després de les 11 de la nit. Amb posat seriós i acompanyat dels seus companys de llista, el candidat cupaire ha remarcat que tot i no haver aconseguit l’objectiu d’igualar o millorar el resultat de les últimes eleccions, sí s’ha revalidat la majoria de les forces republicanes. Per això ha celebrat que “la república de l’1 d’octubre ha guanyat clarament les eleccions”.

El candidat cupaire ha aplaudit també que els resultats són una “derrota del 155 i del cop d’estat” i crida les altres formacions independentistes que “demà mateix es pot començar a construir la república”. Adreçant-se a Esquerra i a Junta per Catalunya ha insistit que la via unilateral “és l’única possible” i els avisa que si intenten dialogar amb l’Estat “els esperarem quan vinguin amb les mans buides”.

Riera ha reconegut que un possible vot útil cap a Junts per Catalunya i Esquerra pot ser un dels motius de la seva pèrdua de suports, un transvasament de vots cap als grans partits sobiranistes que ha interpretat com una resposta “antirepressiva”. I és que el líder anticapitalista ha recordat que “l’Estat ha posat tots els mitjans de repressió i de la por i amb tot això no ha aconseguit guanyar el cop d’estat”. Riera ha relacionat l’ascens de Ciutadans amb l’increment de la participació, però ha destacat que “això no treu que el bloc monàrquic no suma”.