reserva animals Zoo Barcelona

El Zoo de Barcelona disposarà d’una nova reserva d’animals a partir de l’estiu del 2024. Aquesta instal·lació es començarà a construir la tardor de l’any vinent en els terrenys on s’ubicava l’antic Aquarama, que ara s’ha començat a enderrocar. L’espai, d’uns 3.500 m2, servirà de “casa d’acollida” per allotjar temporalment les diferents espècies d’animals que es vegin afectades per la millora de les instal·lacions previstes els propers anys.

Cinc patis exteriors i tres dormitoris

La construcció de la reserva d’animals té un pressupost de 800.000 euros. L’espai estarà format per cinc patis exteriors, visibles per als visitants, i tres dormitoris. Els espais es podran adaptar a les diferents espècies i disposaran de zones climatitzades i sales tècniques. El director del Zoo, Sito Alarcon, explica que aquests espais estaran preparats per acollir espècies molt diferents, com petits felins, mamífers, petits primats o animals que necessitin climatització.

Recreació d’un dels patis exteriors de la nova reserva d’animals del Zoo de Barcelona

A banda de la construcció de la nova reserva d’animals, el Zoo també continua renovant la resta d’instal·lacions. Els linxs seran els següents a renovar habitatge, i la presentació es farà per Setmana Santa. En total, des del 2019 s’han invertit 15 milions d’euros en la transformació del Zoo de Barcelona.

La reserva d’animals és un espai imprescindible per fer realitat el nou model de zoo, aprovat en un pla estratègic del 2019, i que està basat en la preservació de la biodiversitat i la divulgació.