El president de la Generalitat

, Quim Torra, ha dit a Ada Colau que Barcelona té “una responsabilitat immensa” en la defensa de “drets i llibertats del país”. En la tradicional recepció oficial del nou consistori municipal al Palau de la Generalitat, Torra també ha fet una crida a tots els alcaldes i regidors de Catalunya a ser “baluard dels drets”.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha allargat la mà a Torra i a la Generalitat “més enllà de les discrepàncies polítiques. També li ha demanat “la màxima col·laboració per poder afrontar els grans reptes de la ciutat”.

Tant Torra com Colau han lamentat que el regidor de JxC, Joaquim Forn, no hagi pogut travessar la plaça Sant Jaume, sinó que s’ha vist obligat a tornar a la presó de Soto del Real a Madrid. “No podem acceptar ni normalitzar que només estigui lliure unes hores, és un regidor electe amb tots els seus drets”, ha dit el president. Per la seva banda, l’alcaldessa de Barcelona ha lamentat “profundament que la crueltat de la repressió actual hagi fet que se l’enduguin”.

Ni Ciutadans ni Bou

Els tres regidors de Ciutadans de la candidatura de Manuel Valls i els dos regidors del PP tampoc no han creuat la plaça Sant Jaume. En canvi, Manuel Valls sí que ho ha fet, però ha decidit retirar la mà al president.