Raquel Gil és des de fa mig any la regidora de Sants-Montjuïc. Aquesta jurista amb experiència tècnica i directiva en diferents àmbits de l’administració local entoma ara el seu primer càrrec polític amb un equip format bàsicament per a dones i amb la voluntat de focalitzar la seva feina als barris. Fa de la neteja, l’actualització de l’espai públic i l’execució dels projectes encallats els objectius principals de mandat.

Entendre les necessitats del veïnat

La regidora de Sants-Montjuïc es compromet aquest mandat a treballar amb mirada de proximitat i a cosir les diferències que hi pugui haver entre els set barris del districte. “Hem de preguntar què necessita la gent i com a districte hem de decidir com els podem donar resposta però amb una mirada àmplia”. I es que Gil és conscient que Sants-Montjuïc és un districte gran encara en creixement que aplega, de moment, 180.000 veïns. I que, per tant, explica hi ha moltes maneres diferents d’entendre la ciutat i de moure’s. Per això cal fer compatible tota aquesta diversitat amb la promoció econòmica, les escoles i la resta d’activitats i usos que es fan de Barcelona.

Raquel Gil assegura que posarà el focus a mantenir i actualitzar l’espai públic i perquè les grans transformacions com Magòria o l’ampliació de l’estació de Sants compleixin el calendari previst. També, diu, treballarà per desencallar projectes com la urbanització de l’entorn del carrer de Burgos i per tirar endavant alguns equipaments molt necessaris, com per exemple la remodelació de la Casa de la Premsa, que passarà a ser una biblioteca.

Veïna de la Bordeta que coneix a la perfecció el territori

Gil fa 20 anys que és veïna de Sants-Montjuïc i actualment resideix al barri de la Bordeta. Coneix a la perfecció el territori i se n’orgulleix de dirigir el districte on viu. “M’agrada sortir i que el comerç de proximitat funcioni, que el mercat del meu barri tingui vida i estigui arreglat. M’agrada que sempre estiguin passant coses”, explica. Assegura que són característiques que com a regidora seguirà potenciant els propers quatre anys.