Albert Batlle

(ACN / Redacció) El tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, ha assegurat que pot haver-hi “algun moment puntual de descoordinació” entre els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana i ha defensat que la responsabilitat política és corregir aquesta situació amb més col·laboració. Batlle ha destacat que algun “desajust” en el treball policial és “comú” però ha fet valer la feina dels operatius.

Ha estat la reacció del tinent d’alcaldia a una informació de ‘La Vanguardia’ que descriu una “crisi institucional greu” entre els dos cossos policials per qui assumeix tasques d’investigació. Batlle ha defensat “l’altíssima preparació” de tots els efectius policials i ha afirmat que la Guàrdia Urbana té unitats d’investigació que treballen de forma “molt eficaç” amb els Mossos en temes de salut pública, narcopisos i la violència masclista “i ho seguirem fent”.

Fonts del Departament d’Interior han explicat a l’ACN que hi ha un debat obert entre Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana sobre el rol i les funcions de cadascun dels cossos, però afegeixen que el treball conjunt i la col·laboració seguirà sent-hi.