Els estudis d’arquitectura i enginyeria poden presentar les seves propostes fins al 27 de febrer. La convocatòria s’obrirà al març i està previst que aquest mateix any es conegui l’equip d’arquitectes que treballaran en la remodelació de l’espai. Les obres tindran un pressupost de més de 4,5 milions d’euros i s’allargaran aproximadament dos anys.

La recuperació de la Casa de la Premsa és una reivindicació històrica dels veïns del Poble-sec. L’Ajuntament ja fa temps que va anunciar-ne la rehabilitació i ara ha fet un pas més endavant. El 27 de febrer tancarà el concurs públic per escollir l’equip d’arquitectes que s’encarregarà de la remodelació de l’edifici, considerat com a bé d’interès cultural local.

En paral·lel, el districte continuarà treballant amb la Comissió per la Recuperació de la Casa de la Premsa, que aplega més de 80 entitats i té el suport de 2.000 veïns, i els arquitectes per definir els usos que tindrà l’espai. Mentre que el veïnat demana encabir-hi un equipament amb sala d’actes, d’exposicions o de reunions, el Sindicat de Periodistes de Catalunya i la Fundació Periodisme Plural plantegen recuperar-ne la funció original i vincular-lo a la defensa del dret a la informació.

L’ús final de la Casa de la Premsa dependrà del Pla d’equipaments del Poble-sec, que ja fa uns mesos que està en marxa.