Pas endavant per a la transformació de la Magòria. Aquest divendres el Ple Municipal aprovarà provisionalment el nou planejament d’aquest gran solar al barri de la Bordeta i només en quedarà un darrer pas: aprovar-lo de forma definitiva a la Subcomissió d’Urbanisme de Barcelona, un òrgan de la Generalitat de Catalunya. Els tràmits podrien allargar i es preveu que les obres comencin a mitjans del 2026.

La futura Magòria es convertirà en un pol d’equipaments sanitaris, esportius i habitatge públic, ja que el projecte pren com a referència la proposta ‘Campus Magòria: Connecta 4’, que va sorgir del concurs d’idees convocat el 2019.

El pla abasta una superfície de més de 21.400 metres quadrats i suposarà enderrocar la frontera entre els barris de la Bordeta, Hostafrancs i la Font de la Guatlla. Es connectarà el carrer del Corral amb la Gran Via a través d‘una gran zona verda, de més de 5.600 m². Tot plegat s’articularà al voltant del camp de futbol.

Pol d’equipaments esportius

Més de la meitat del nou espai —un 54,2 %— estarà ocupat per equipaments esportius: es recuperarà l’històric camp de futbol, es construirà un pavelló esportiu, un camp de futbol 7 i pistes de petanca. El camp de futbol estarà a nivell de la Gran Via i quedarà enfonsat respecte al carrer del Corral. Per connectar els diferents àmbits s’hi farà una anella passera, amb una pèrgola, que servirà de mirador, de vestíbul i també per accedir a les grades. A sota del camp de futbol s’hi habilitarà un gran centre de Parcs i Jardins i de BCNeta i un aparcament.

Equipaments sociosanitaris i habitatges

El Departament de Salut hi construirà l’edifici dels equipaments sanitaris. Tindrà una àrea ambulatòria amb un CUAP, i un centre sociosanitari amb 260 llits. També hi ha previst construir un bloc destinat a habitatges dotacionals. Es calcula que hi haurà 200 allotjaments, destinats a gent gran o a persones en situació de vulnerabilitat econòmica o social.