El govern municipal no veu amb bons ulls el nom de Quim Torra com a candidat a presidir la Generalitat. Ada Colau apunta que Torra ha de començar demanant disculpes pels comentaris etnicistes i ofensius que considera que va fer fa temps a Twitter envers milions de catalans. Ho diu en referència a algunes piulades fetes per Quim Torra des d’un compte que no és l’actual, en què afirmava, per exemple, que “el feixisme dels espanyols que viuen a Catalunya és infinitament patètic, repulsiu i bord” o que “sentir parlar el sr. Rivera de moralitat és com sentir parlar espanyols de democràcia”.

Altres dirigents dels comuns, com Xavier Domènech, coincideixen que “el candidat no reuneix ni la transversalitat ni la trajectòria necessària per al moment que vivim”. La tinenta d’alcalde Janet Sanz, en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, ha afirmat que “guanya el candidat de Carles Puigdemont, no el candidat que necessita Catalunya”. Malgrat tot, recorda que l’Ajuntament té “una agenda i un munt de temes pendents des de fa mesos que esperem poder compartir amb un govern efectiu al més aviat possible”.

Ciurana, del PDeCAT, troba excessives les reaccions

Jaume Ciurana, regidor del PDeCAT a l’Ajuntament, ha carregat contra les crítiques de Colau i dels comuns. “Titllar una persona d’etnicista per haver fet aquests tuits és d’una frivolitat enorme“, ha condemnat Ciurana. En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, de betevé, ha afegit que “hi ha un punt d’excessivitat en les reaccions que fa que perdin credibilitat”.

Escolta’l aquí: