Primera advertència de Moncloa al futur president de la Generalitat. El portaveu del Govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ha insinuat que si Quim Torra incompleix la llei com a president tornarà a aplicar el 155. En aquest sentit, ha apel·lat directament a Torra, a qui ha recordat que, com a agent d’assegurances, sabrà avaluar els riscos.

Primer consell de ministres després que s’ha sabut que Quim Torra serà el candidat a presidir la Generalitat. En la roda de premsa posterior, el portaveu del Govern espanyol, Iñigo Méndez de Vigo ha fet una advertència a Torra, a qui ha emplaçat que compleixi la llei, la Constitució i l’Estatut.

En aquest sentit, Méndez de Vigo ha recordat que Quim Torra va treballar com a agent d’assegurances i per això li ha demanat que  “sàpiga avaluar els riscos abans d’actuar”.

Sobre l’aplicació del 155, ha explicat que es mantindrà en vigor fins que el nou govern català prengui possessió dels càrrecs. Però ha advertit que Moncloa no permetrà que el nou president “se salti la llei” i ha apuntat que l’executiu de Rajoy “tornarà a actuar igual” si la feina de Torra no s’emmarca dins l’àmbit constitucional.