El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha defensat l’actuació de la Guàrdia Urbana durant la setmana d’aldarulls a Barcelona després de la sentència del procés. “La Guàrdia Urbana va fer un esforç meritori”, ha dit Batlle en un debat a la Comissió de Presidència. El líder del PP, Josep Bou, ha lamentat que la policia local no fes tasques d’ordre públic, tal com va demanar la setmana passada.

Albert Batlle ha recordat que la Guàrdia Urbana no té responsabilitats en ordre públic, com sí que tenen els Mossos d’Esquadra, sinó que té competències en la gestió de la mobilitat. “Ha complert amb les seves funcions destinant tots els efectius disponibles”, ha afirmat. “Van fer tot el que van poder, però la gent del carrer esperava alguna cosa més”, ha dit Josep Bou.

Sense pistoles Taser, de moment

En la comissió, de nou sense els regidors d’ERC i JxC, el govern municipal (BComú i PSC) ha rebutjat la petició del PP de dotar la Guàrdia Urbana de pistoles elèctriques tipus Taser, que els Mossos d’Esquadra tenen des del febrer. Albert Batlle ha dit que la direcció operativa del cos policial no ha fet cap demanda al respecte i que, si es fa, caldrà “una avaluació seriosa” de les condicions d’ús i veure com ha funcionat en altres cossos policials.