quant es cobra per ser en una mesa Eleccions Catalunya 2024

Et preguntes quant es cobra per ser en una mesa electoral de cara a les eleccions a Catalunya 2024? L’elecció dels membres de la mesa és completament aleatòria i es fa a través d’un sorteig que, en el cas de Barcelona, s’ha fet el 13 d’abril. Si has estat escollit per formar part d’una mesa electoral, has de saber que és un deure d’obligatori compliment. President, vocals i suplents hauran de passar tota la jornada del 12 de maig al col·legi electoral i, a canvi, rebran una compensació econòmica per la seva tasca.

Això és el que es cobra per ser en una mesa electoral a les eleccions de Catalunya 2024.

Quant es paga als membres de les meses?

Els presidents i vocals de les meses electorals del 12-M cobraran 70 euros, tal com va publicar el BOE el 6 de març del 2023. Aquesta quantitat representa un augment de cinc euros en comparació a les eleccions catalanes del 2019. El dinar, però, no està inclòs, és a dir, l’haurà de pagar cada membre.

La Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG) estableix també que els membres de la mesa que hagi de treballar el 12-M tenen dret a un permís retribuït durant tot el dia. A més, els qui hagin de treballar dilluns, podran reduir cinc hores la seva jornada laboral.

Qui cobra per formar part d’una mesa electoral?

Tenen dret a cobrar els 70 euros tant el president com els vocals de les meses electorals. En el cas dels suplents, només cobraran si han de quedar-se durant la cita amb les urnes. Per tant, en queden exclosos els suplents que marxin a casa abans de les 9 h el 12 de març.

Què vols saber de les eleccions a Catalunya 2024?