El document del Programa d’Acció Municipal 2023-2027 del govern Collboni inclou continuar amb la connexió de les dues xarxes del tramvia per la Diagonal en aquest mandat. Aquest fet no ha estat cap sorpresa, perquè ja estava previst que el projecte executiu estigués enllestit el proper estiu. Ara bé, si fins ara el govern municipal no preveia iniciar les obres durant aquest mandat, aquest dilluns la tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, no ha tancat la porta a aquesta opció.

Bonet ha dit que “el projecte el tindrem a l’estiu i a partir d’aquí avaluarem quin és l’impacte”. Ha aclarit que s’haurà de veure “quin és el millor moment, fer la planificació i establir un calendari” i que “caldrà tenir en compte les altres obres que hi haurà en marxa en el mateix espai”.

Collboni, partidari d’aparcar les obres per al proper mandat

Fa poques setmanes l’alcalde, Jaume Collboni, va verbalitzar per primera vegada que volia deixar per al mandat següent (2027-2031) l’última fase de connexió del tramvia per la Diagonal; és a dir, la que ha de posar les vies entre el passeig de Sant Joan i Francesc Macià. Fins al moment el govern municipal ho havia insinuat, al·legant que a l’Esquerra de l’Eixample ja hi haurà en marxa altres obres ferroviàries, les de l’L8.