gratuitat bitllets rodalies Renfe
Foto: Marc Lozano

(ACN) Jordi Puigneró ha instat per carta la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, a iniciar la “darrera fase de negociació” per començar el traspàs “integral i definitiu” de Rodalies. El conseller de Polítiques Digitals i Territori i vicepresident del govern li ha adreçat la missiva tres dies després d’una “altra vulneració” del “dret a la mobilitat” dels usuaris, quan una avaria en els sistemes informàtics d’Adif va deixar Catalunya sense trens de Renfe diverses hores. Puigneró lamenta, a més, que “aquest no és un fet aïllat” i subratlla que “des de fa massa temps —gairebé diàriament— els usuaris de Rodalies de Catalunya de Renfe pateixen retards, incidències i cancel·lacions”.

El vicepresident del govern cita xifres del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) per indicar a la ministra que el 70 % dels catalans es mostren “disposats” que la Generalitat assumeixi el servei i trasllada a la titular de la cartera de Transports que l’executiu català “està en disposició d’assumir la plena gestió d’aquest servei”.

Puigneró puntualitza que l’assumpció del servei implica “les infraestructures associades, material mòbil i personal, així com el finançament lligat a aquest traspàs, imprescindible per garantir-ne la viabilitat per als propers anys”.