(Agències/redacció) L’expresident de la Generalitat de Catalunya Jordi Pujol ha estat operat amb èxit aquest dilluns a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona després de patir un ictus. El centre mèdic ha explicat que quan ha ingressat s’ha pogut confirmar que l’ictus, que li havia provocat una alteració del llenguatge aguda, el causava l’obstrucció d’una artèria cerebral que havia provocat una reducció del flux sanguini.

A l’expresident se li ha practicat un tractament endovascular per eliminar l’obstrucció arterial. L’hospital informa que el president continuarà ingressat a la Unitat d’Ictus de l’Hospital de Sant Pau després de l’operació per poder valorar-ne l’evolució.

Ha arribat a l’hospital les 17.45 h en ambulància

Pujol ha ingressat en un primer moment a l’Hospital de Barcelona i després ha estat derivat a l’Hospital de Sant Pau, on ha arribat a les 17.45 h en ambulància. Fonts familiars han confirmat a TV3 que es tracta d’una isquèmia cerebral que li pot deixar seqüeles.

La darrera aparició pública de Jordi Pujol, que té 92 anys, va ser dijous en la presentació d’un documental sobre l’expresident de la Generalitat Josep Tarradellas. Dissabte passat va aparèixer també en una entrevista a Catalunya Ràdio.