El Grup Municipal de Junts a l’Ajuntament de Barcelona ha anunciat aquest dilluns que preguntarà al Congrés dels Diputats pels locals subhastats a la façana litoral el 2020, afectats per l’ampliació del Centre Mediterrani d’Investigacions Marines i Ambientals (CMIMA). El partit ha registrat una bateria de preguntes per saber, han dit, quina és la situació jurídica actual dels 26 locals de la façana litoral. “Som davant d’una situació d’opacitat important, la característica principal d’aquest govern”, ha dit el portaveu del Grup Municipal de Junts a Barcelona, Jordi Martí.

En concret, serà la diputada de Junts al Congrés Pilar Calvo qui preguntarà per la situació jurídica i de propietat dels locals del front marítim de Barcelona. Calvo ha lamentat desconèixer “fins a quin punt” afecta l’ampliació els negocis que allotgen aquests locals. A més, també preguntarà sobre altres qüestions, per exemple si el Govern descarta fer una subhasta dels locals que no quedin en el projecte d’ampliació o si pot confirmar que el consistori no ha sol·licitat la cessió de la propietat per a la ciutat. Calvo també ha criticat que l’Ajuntament hagi actuat “des de la negligència i la deixadesa”.

Entenem que l’Ajuntament va actuar des de la negligència i la deixadesa no reclamant els locals per a la ciutadania”
Pilar Calvo, diputada de Junts al Congrés

D’altra banda, el regidor de Junts a l’Ajuntament Joan Rodríguez ha criticat la falta de transparència del govern municipal respecte a aquesta operació, que creu que era “una gran oportunitat per a Ciutat Vella però que no ho serà per la submissió de l’Ajuntament a allò que disposa el govern central”.