El candidat popular, Xavier García Albiol, ha dit que té comptabilitzades 391 empreses públiques de la Generalitat que “únicament són un xiringuito de l’independentisme”. Per això, ha promès que si el 21-D té responsabilitats de govern, en reduirà un 60 %, ja sigui tancant-les o fusionant-les amb les imprescindibles. Albiol ho ha dit al Prat de Llobregat, on ha visitat un mercat de carrer acompanyat del president del PP d’Andalusia.

El presidenciable del PP s’ha tornat qualificar com la força imprescindible per conformar un govern constitucionalista, al costat de Cs i el PSC: “No pot haver-hi dos sense tres”. Per la seva banda, el president del PP d’Andalusia, Juanma Moreno, s’ha adreçat als catalans d’origen andalús per demanar-los el vot “per no trencar els vincles” entre Catalunya i Espanya.

Els polvorons, leitmotiv del PP

Després dels parlament, Albiol i Moreno han passejat per un mercat de carrer del Prat de Llobregat. Han saludat venedors i compradors, i els han repartit sobres electorals amb la papereta del PP a dins per facilitar-los que votin el 21-D. A més a més, Albiol també els ha obsequiat amb polvorons personalitzats amb el logotip del PP. De fet, aquests dolços nadalencs s’han convertit en un leitmotiv a les carpes que ha instal·lat el partit durant la campanya electoral.