El candidat del PSC, Miquel Iceta, ha volgut treure ferro a la mobilització a Brussel·les, en què han participat membres d’ERC, JxC i també de la CUP —hi han assistit cupaires que no formen part de les llistes pel 21-D—. Iceta ha afirmat que “em sembla molt bé que els independentistes es manifestin en la forma que tinguin per convenient”, però ha afegit que “en democràcia la força es demostra el dia en què es vota amb totes les garanties”, emplaçant a veure els resultats del 21-D.

En el mateix sentit s’ha pronunciat el número dos de la llista de Ciutadans, Carlos Carrizosa, que ha afirmat que “el test de veritat està a les urnes” i que aleshores, ha dit, “no valdran els ‘manifestòmetres’ ni les concentracions”.

Qui ha estat més crític amb la convocatòria a Brussel·les ha estat el candidat del PP, Xavier García Albiol, que ho ha titllat d'”espectacle esperpèntic” i ha assegurat que els milers d’independentistes que han anat fins a la capital belga “s’han deixat endur per un encantador de serps” i que el seu viatge ha estat una “peregrinació” que acaba “traslladant la imatge de ridícul de la política catalana al cor d’Europa”.

Catalunya en Comú – Podem no ha estat present a la mobilització a la capital belga. El candidat de CCP, Xavier Domènech, ho ha justificat recordant que es produeix en un “context electoral”. Domènech, però, no ha volgut entrar a qüestionar-ne la legitimitat i si s’ha fet des del respecte.