Puigdemont ha expressat que “és el moment que tots els demòcrates s’uneixin”.

En el manifest que han penjat els impulsors al lloc web diuen que “les eleccions imposades pel Govern espanyol el 21-D són una oportunitat per derrotar una altra vegada l’unionisme”. Afirmen que “el 21-D no hi ha un altre pla que guanyar, guanyar i guanyar”. També demanen afrontar el moment que defineixen com  “decisiu” amb un “front electoral sobiranista ampli, que vagi més enllà d’una coalició de partits, amb una llista cívica unitària i transversal, que inclogui tots els sectors que volen enfrontar-se al bloc del 155 i de la repressió”.

llista unitaria puigdemont

En aquest sentit afirmen que “els sobiranistes hem d’anar plegats per recuperar la llibertat” i apunten que ja s’han posat a treballar perquè l’aliança sigui possible. La campanya vol donar suport a “Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, el Govern legítim i els membres sobiranistes de la Mesa del Parlament”. Els impulsors conviden els usuaris a sumar-se a la llista i a signar a favor de la campanya “per aconseguir la fi de l’ocupació, la llibertat dels presos polítics i la República”.

Disposat a ser candidat

Carles Puigdemont ja va anunciar aquest dissabte que està disposat a participar en les eleccions del 21 de desembre, segons ha explicat a la televisió pública belga RTBF. El president ha afirmat que “en un món globalitzat es pot fer campanya, fins i tot des de l’estranger”.