Puigdemont ha explicat que no “ha fugit” de la justícia sinó que és a Bèlgica per preparar la seva estratègia de defensa i per difondre al món “el que veritablement passa a Espanya”. El president destituït considera que la justícia espanyola no els dona garanties suficients i que està disposat a col·laborar amb “la veritable justícia” en referència a les institucions judicials belgues i ha repetit que el govern català és un govern legítim al qual volen donar continuïtat des de Brussel·les.

Pel que fa a la convocatòria electoral del 21-D, Puigdemont confia que les eleccions “es puguin desenvolupar de la manera més normal possible”, fet que ha posat en dubte tenint en compte que hi ha un govern a la presó. En aquestes condicions, ha dit, les eleccions no “poden ser neutrals, independents, normals”.

Puigdemont ha afirmat que “Catalunya serà el que els seus ciutadans vulguin que sigui” i que “si l’única proposta que té l’estat és la violència, la repressió i l’amenaça” no està exercint com un estat modern.

El president de l’executiu ho ha afirmat en una entrevista gravada a la televisió pública francòfona RTBF, que s’ha emès aquest divendres a les 20 h del vespre.