Les entitats sobiranistes han assegurat que estan preparant una manifestació com les dels 11 de setembre, amb la intenció de desbordar la ciutat. De moment, les diverses territorials ja estan muntant els autocars per venir fins a Barcelona. Aquesta manifestació serà la culminació de la Setmana de la Llibertat, en què es faran diversos actes per reclamar l’alliberament dels presos polítics.
Els actes comencen aquest divendres a les set de la tarda amb concentracions davant de tots els ajuntaments i continuaran diumenge amb una enganxada de cartells massiva. De moment es desconeixen els punts de trobada, però l’Assemblea ha anunciat que a Barcelona hi haurà diversos punts.
D’altra banda, l’ANC i Òmnium han fet una crida a sumar-se a una nova “aturada de país” per a aquest dimecres, 8 de novembre, per tal d’exigir la llibertat dels consellers empresonats. Aquest divendres l’Intersindical-CSC també ha convocat vaga general per al 8 de novembre. Cal recordar que aturada de país i vaga general no són el mateix. L’aturada no és cap figura jurídica i, per tant, les condicions de la mobilització són un pacte entre empreses i treballadors. L’última vegada la va convocar la Taula per la Democràcia, que té previst tornar-se a reunir el proper dilluns.
En la roda de premsa les entitats també han instat els partits sobiranistes a reunir-se per buscar “unitat d’acció” de cara a les eleccions del 21 de desembre.