(ACN) L’expresident Carles Puigdemont ha justificat l’acord amb el PSOE per votar Francina Armengol amb el reconeixement del català a Europa. “És un fet, no pas una promesa, que mai s’havia volgut donar”, ha dit Puigdemont a Twitter després que el Govern espanyol hagi demanat al Consell de la Unió Europea incorporar el català, el basc i el gallec com a llengües oficials de la UE.

Puigdemont també ha reclamat el “compliment de manera comprovable” per a futurs pactes i ha desvinculat les negociacions d’aquest dijous de les de la investidura. “A alguns els semblarà massa, i a altres els semblarà poc. És una negociació per a la Mesa del Congrés”, ha apuntat. “La investidura és exactament allà on era l’endemà de les eleccions”, ha agregat.

Un calendari clar amb data assenyalada

Puigdemont ha dit que el calendari “és clar” i ha assenyalat la data del 19 de setembre, quan la qüestió del català podria formar part de l’ordre del dia de la reunió del Consell d’Afers Generals. “No ens mouran promeses o voluntats polítiques sense garanties de compliment de qui no ens genera cap confiança”, ha sentenciat l’expresident.