( ACN / Redacció ) El govern de la Generalitat ha reduït de 10 a cinc el nombre d’immobles per ser gran tenidor. Aquesta és una de les novetats que el Departament de Territori ha inclòs en la memòria de la llei d’habitatge, que aquest mateix dimecres enviarà al Ministeri de Transports. La Generalitat ha conclòs així el tràmit per limitar el preu del lloguer en 140 municipis considerats zones de mercat residencial tensionat, tot i que ho haurà d’acabar aprovant el Govern espanyol.

La consellera de Territori, Ester Capella, ha assegurat que amb la rebaixa es posarà més habitatge en el mercat de lloguer assequible. Amb aquests canvis, es considera gran tenidor la persona física o jurídica propietària de cinc o més immobles urbans d’ús residencial o una superfície construïda de més de 1.500 metres quadrats d’ús residencial, excloent garatges i trasters.

En queden fora els promotors de lloguer social

També queden fora de la definició de “gran tenidor” els promotors de lloguer social. En aquest sentit, el govern ha estimat una de les 50 al·legacions rebudes al text, que demanava que aquests promotors en quedessin exclosos. En canvi, han quedat desestimades les al·legacions que sol·licitaven una compensació econòmica pels propietaris o les que posaven en dubte la competència de la Generalitat per regular el preu del lloguer.

Ara el Govern espanyol ha de donar el vistiplau per tal que la llei d’habitatge es pugui començar a aplicar a Catalunya. Segons Capella, la normativa podria entrar en vigor aquest mes d’agost.