La vista s’ha fet a porta tancada, en neerlandès i ha durat aproximadament una hora. A Puigdemont i als quatre consellers però no se’ls ha vist perquè han entrat per la porta del darrere del Palau de justícia belga i en cotxe. A la sortida, l’advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso Cuevillas, ha explicat que la fiscalia belga ha descartat el delicte de corrupció, tal com havia apuntat la jutgessa de l’Audiència Nacional Carmen Lamela, i ha dit que vol analitzar com encaixen els presumptes delictes de sedició i rebel·lió dins del codi penal belga. El lletrat del president destituït pel govern espanyol ha interpretat positivament aquest ajornament, ja que considera que la justícia belga “dona moltes garanties davant la precipitació a la qual ens tenen acostumat els tribunals espanyols”.

La vista finalment se celebrarà el proper 4 de desembre. Després el jutge belga haurà de decidir si acata l’ordre de detenció europea o no. En tot cas, la decisió no serà definitiva perquè tant la fiscalia com les defenses poden presentar recurs. La primera instància a la qual podrien recórrer les defenses de Puigdemont i els quatre consellers seria el Tribunal d’Apel·lació, que hauria de decidir sobre l’extradició en un marge de 15 dies. En cas que, de nou, es decidís dur-los cap a Espanya encara hi hauria una altra possibilitat: presentar un recurs al Tribunal de Cassació, que tindria 30 dies més de termini.

La justícia belga demana informació al govern espanyol sobre les presons 

Aquest dijous la fiscalia belga ha demanat a la jutge de l’Audiència Nacional, Carmen Lamela, diversa informació sobre les presons a l’estat espanyol i el procés independentista. Fonts penitenciàries hi han respost amb un document de 15 pàgines en què es fa explícit que, si Puigdemont ingressa a la presó, ho farà a la d’Estremera, en una cel·la individual si ho demanés i que estaria en contacte amb el seu advocat. També podria compartir cel·la amb algun dels consellers del govern català ingressats a la mateixa presó. La cel·la on podria anar, diu Interior, té lavabo i dutxa en un espai separat, mobiliari per a dues persones i lleixes per guardar les pertinences. Només se’l podria moure a una cel·la d’aïllament, diu l’informe, en cas d’agressions violentes. El document del ministeri també detalla aspectes sobre les visites de familiars, activitats lúdiques o fins i tot l’alimentació que s’ofereix a la presó.

La fiscalia també va demanar informació sobre el procediment judicial, com ara quin jutge es fa càrrec de la causa i si se’ls prendria declaració només arribar o si l’Audiència Nacional és un tribunal ordinari.