El candidat de Junts per Catalunya presenta la seva llista com la que “pot garantir escoltar la gent, perquè neix de la gent”. Assegura que el 21-D caldrà triar “si volem ser una república de ciutadans lliures” o la “monarquia del 155”.

“Cada vot de més és un quilòmetre més a prop de poder tornar, tots junts, al Palau de la Generalitat”, ha apuntat Puigdemont, en directe des de Brussel·les. I, tot i que ha dit que li costa somriure en les connexions que fa a cada míting, perquè “les condicions són adverses”, s’ha mostrat optimista: “Les coses ens van bé i ens aniran millor el 21-D”, ha reblat, després que les enquestes facin entreveure un repunt de la seva llista, que s’acosta a Esquerra.

Un míting emotiu per a Jordi Turull

Jordi Turull ha estat el protagonista de l’acte a Parets del Vallès, la ciutat on viu. Ha reconegut que, més que mai, parlava amb un nus a la gola. “No sé si trobaré les paraules per agrair-vos el que feu per mi, però sobretot pels de casa”, ha explicat, en agrair les mostres de suport que va rebre mentre era a la presó, no només ell sinó també la seva família.

Una altra presència especial ha estat la de Susanna Barreda, dona de Jordi Sànchez, el número dos de la llista, que és en presó preventiva a Soto del Real. Barreda no hi ha intervingut, però sí que ha pujat a l’escenari, on ha rebut l’abraçada de Turull.

Elsa Artadi, la directora de campanya i número 10 de la llista, ha estat la més dura amb un missatge contra el PSC. Ha acusat Iceta de ser “el cavall de Troia de la política catalana. Va vestit de catalanisme i està perpetrant un atac que no havíem vist en dècades”. Artadi ha reiterat, en al·lusió a ERC, que “perquè torni Puigdemont cal votar Puigdemont”.