Sánchez ha comparegut a Madrid a quarts de 12 de la nit per anunciar, d’una banda satisfet, que el PSOE ha refermat la seva condició de partit més important de l’esquerra a Espanya, davant d'”una coalició de més de 20 partits que s’havien unit només per guanyar el partit socialista”, ha dit en referència a Units Podem i les confluències catalana, valenciana i gallega que també donen suport a Pablo Iglesias. Davant d’això, el secretari general del PSOE ha defensat la vigència d’un PSOE que és “un únic partit amb un sol projecte per a Espanya” i que ha estat protagonista de fites tan importants per a la història d’aquest país com la recuperació de la democràcia o la generalització de la sanitat pública.

El líder socialista ha demanat a Pablo Iglesias que reflexioni, perquè va tenir a les seves mans -ha dit- posar fi al govern del PP i “la intransigència i l’interès personal han acabat donant la victòria a la dreta”. Pel que fa a la seva política de pactes a partir d’ara, tenint en compte que el PP tampoc no té majoria absoluta, Sánchez s’ha limitat a dir que el PSOE posarà aquests resultats al servei dels seus propis interessos i de tots els espanyols que volen el canvi.

El secretari general del PSOE ha insistit a mostrar l’agraïment als socialistes de tot Espanya que han fet possible la darrera campanya, de la qual s’ha mostrat orgullós: militants, votants, simpatitzants i voluntaris.