En Comú Podem ha tornat a triar l’Estació del Nord per celebrar la nit electoral de les generals. Tal com va passar el 20-D, la formació lila ha omplert l’espai de militants i simpatitzants que a primera hora del vespre ja han celebrat els resultats dels primers sondejos.

Uns sondejos que apostaven per un possible “sorpasso” d’Units Podem al PSOE que al final no s’ha fet realitat. De fet, a Íñigo Errejón, secretari polític de la formació, ha sortit -quan encara només hi havia un percentatge molt inferior escrutat- dient que esperaven un canvi polític per Espanya que no s’ha donat.

A Catalunya, la valoració ha anat a càrrec del candidat Xavier Domènech i l’alcadessa de Barcelona, Ada Colau, que tancava simbòlicament la llista. Els dos han coincidit a celebrar els resultats aconseguits aquí, perquè es mantenen, però en clau espanyola han reconegut que “els resultats no han estat els esperats”. Domènech ha lamentat la campanya “duríssima” que han patit però ha assegurat que a Catalunya l’espai que “representem tots nosaltres és l’alternativa a Convergència Democràtica”. Ha afegit: “que ningú es desanimi perquè Catalunya és el pròleg de tot l’Estat”.

Ada Colau ha parlat just després recordant que només fa dos anys que es va crear Guanyem Barcelona i que des de llavors han aconseguit moltes coses. L’alcaldessa ha reconegut que tot i els resultats “no estem exultants”. Ha afegit: “Catalunya es deixarà l’ànima per fer fora el PP perquè hi està en joc la vida de la gent”.