ronda Sant Antoni

La reforma de la ronda de Sant Antoni ha obert una nova discrepància entre els dos socis de govern a l’Ajuntament de Barcelona, que s’ha fet evident al ple municipal d’abril. En un debat a instàncies de Ciutadans, els socialistes han defensat recuperar i implantar “al més aviat possible” el projecte acordat amb veïns el 2018, mentre que Barcelona en Comú aposta per actualitzar-lo i modificar la secció que s’havia previst reduint un carril de circulació.

El projecte del 2018 dibuixava voreres més amples, un carril per sentit per a busos, taxis i trànsit local i un carril bici bidireccional al centre. També es preveia un cordó de serveis per càrrega i descàrrega a la banda de l’Eixample. Des del PSC, la tinenta d’alcalde Laia Bonet ha apostat per traslladar la càrrega i descàrrega al costat Ciutat Vella de la ronda i que el bus pugui passar en els dos sentits (els comuns proposen eliminar el trànsit de Sant Antoni a Universitat).

Deixem de marejar els veïns. Tenim el model dibuixat, fem-lo efectiu al més aviat possible
Laia Bonet, tercera tinenta d’alcalde (PSC)
reforma ronda sant antoni
Recreació virtual de la reforma de la ronda de Sant Antoni pactada el 2018 que el PSC vol recuperar i BComú actualitzar

El regidor de l’Eixample, Pau González (BComú), ha afirmat que “els desacords són petits i tècnics” i que s’està treballant un projecte amb entitats veïnals i AFA perquè “ja no estem al 2018”. D’aquella proposta, els comuns volen treure el carril bici bidireccional del centre i posar-lo a la banda de Ciutat Vella. Mantenen un carril per a bus i trànsit local d’Universitat a Sant Antoni, però proposen eliminar la circulació en l’altra direcció per ampliar més la vorera que toca al Raval. També tenen una altra proposta sobre la taula que preveu la pacificació total de la ronda.

El projecte del 2018 és un bon punt de partida, però s’ha d’actualitzar perquè ja no som al 2018
Pau González, regidor de l’Eixample (BComú)

Les diferències entre els dos socis de govern s’han fet evidents en la votació de la proposta que Ciutadans ha portat a debat i que demanava respectar l’acord del 2018 i posar en marxa el projecte amb els punts consensuats. BComú s’ha abstingut, mentre que el PSC, com la resta de grups, hi ha votat a favor. En el debat, els partits han recriminat les discrepàncies entre comuns i socialistes i els han instat a tirar endavant la reforma “escoltant els veïns”.