El portaveu adjunt al Parlament de Ciutadans, Fernando de Páramo, ha demanat aquest diumenge que “algun company de Puigdemont li digui que el reconeixen en privat”, però que no podrà ser president. Segons Páramo cada dia que no hi ha govern s’estan perdent oportunitats, per això demana als partits independentistes que escullin un candidat que no estigui “imputat o fugitiu de la justícia i que respecti la pluralitat” de tots els catalans. El portaveu adjunt de Cs ha recordat que el seu partit ja ha presentat un recurs d’inconstitucionalitat contra la delegació del vot dels consellers que són fora de Catalunya, però ha exigit que el Govern espanyol actuï perquè “els fugitius de la justícia no se surtin amb la seva”.

Qui també ha parlat ha estat Salvador Illa, secretari d’Organització del PSC que considera “una presa de pèl” l’anunci de Junts per Catalunya de mantenir Puigdemont com a candidat a la investidura.  El socialista creu que Carles Puigdemont és egoista perquè anteposa els seus interessos davant les necessitats de Catalunya i les seves institucions. Illa afegeix que Catalunya necessita un govern urgentment i per això demana a Puigdemont que deixi de ser ‘l’obstacle perquè es constitueixi”. També considera que hi ha “una baralla interna” entre les forces independentistes i que Puigdemont està fent “una OPA hostil” a ERC i PDeCAT. Illa considera que aquestes baralles no ajuden gens a desbloquejar la situació política de Catalunya.

Des del PP n’ha parlat la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, que ha confirmat que el Govern espanyol està enllestint el recurs contra la modificació de la Llei de presidència, aprovada divendres. La ministra ha exigit al president del Parlament, Roger Torrent, que convoqui d’una vegada un ple d’investidura “amb un candidat legal, viable i que pensi en tots els catalans”. Montserrat ha afirmat que Puigdemont no pot ser aquest candidat i que actualment l’únic que està fent és allargar la seva agonia, perquè “els independentistes no l’oblidin”.

Demòcrates preguntarà a la militància si voten a favor d’una alternativa a Puigdemont

Per altra banda, el líder de Demòcrates i diputat pel grup d’ERC, Antoni Castellà, ha avisat que el seu partit consultarà a les seves bases si dona suport al candidat alternatiu a Carles Puigdemont. En una entrevista a RAC 1, ha afirmat que és poc probable que es pugui investir Puigdemont a través de la reforma de la Llei de presidència, i per això creu que Junts per Catalunya proposarà un candidat alternatiu. En cas que sigui així, ha afirmat que hauran de ser els militants els qui decideixin si donen suport a la proposta, encara que ha defensat que serà “molt més important el què que no pas el qui”.