El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, s’ha mostrat “preocupat” per l’auge de Vox a les eleccions generals del 2019“Blanquejar l’extrema dreta sempre és una opció equivocada”, ha dit Iceta en una breu compareixença un cop coneguts els resultats del 10-N. Davant d’això, ha demanat al PP i especialment a Ciutadans que “n’extreguin les conseqüències oportunes”. El socialista ha celebrat els resultats aconseguits pel partit a Catalunya (12 diputats), que retalla distàncies amb ERC (13). Ha assegurat que el seu partit ha demostrat “de nou” que és “el gran partit per la solució acordada per sortir del cul de sac de l’independentisme“.

Iceta, acompanyat de la candidata Meritxell Batet, també ha valorat el resultat conjunt aconseguit pels partits independentistes. Assegura que “segueixen sense comptar amb el suport majoritari a Catalunya”. Per això, els socialistes buscaran “construir una alternativa política a l’independentisme que avui malgoverna” Catalunya.

Treballar contra “el bloqueig polític”

Més enllà dels resultats a Catalunya, Miquel Iceta ha destacat la victòria del PSOE al conjunt d’Espanya. El primer secretari del PSC ha dit que el partit treballarà per “la continuïtat de Pedro Sánchez al capdavant del Govern espanyol” que permeti evitar un nou bloqueig polític.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”eleccions 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]