Barcelona viu aquest diumenge una nova jornada electoral. Des d’aquí hem fet un seguiment en directe de tot el que ha passat a la ciutat durant les eleccions generals d’aquest 10 de novembre.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”eleccions 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

20:01
   

Els resultats de les eleccions generals del 10-N minut a minut a betevé

A partir d’aquest moment seguim informant dels resultats i de tot el que passi en aquesta nit electoral, minut a minut, aquí.

20:00
   

Tanquen els col·legis electorals

Ara mateix els punts de votació a tot l’estat tanquen les portes. Han estat oberts durant onze hores de 9.00 h a 20.00 h. A partir de les 21 h se’n començaran a conèixer els primers resultats.

Eleccions generals Institut Jaume Balmes

20:00
   

Els resultats de les eleccions generals del 10-N minut a minut a betevé

A partir d’aquest moment seguim informant dels resultats i de tot el que passi en aquesta nit electoral, minut a minut, aquí.

19:30
   

La imatge curiosa d’aquest 10-N: anar a votar amb una pinça al nas

Dos homes en un casal d’avis del barri de Gràcia han anat a votar amb una pinça al nas. No han estat els únics. Descobreix per què ho han fet.

Votant amb una pinça al nas

19:12
   

Ada Colau reclama canviar la legislació perquè persones d’origen migrant puguin votar

L’alcaldessa de Barcelona considera “una vergonya” que les persones d’origen migrant no puguin exercir el seu vot en les convocatòries electorals. Ho ha denunciat a través de Twitter. En les últimes eleccions hi va haver una campanya dels fills de migrants per poder votar a les eleccions.

18:58
   

PARTICIPACIÓ PER DISTRICTES | Quins resultats es van produir el 28-A?

Les Corts és el districte de Barcelona on la participació ha caigut menys. Recordem quins resultats es van produir el 28 d’abril.

18:48
   

A Ciutat Vella no ha votat encara la meitat del cens

El districte ha registrat una participació que no arriba al 49 % i això representa un descens de més de 6 punts respecte als comicis de fa sis mesos, el 28 d’abril. De moment, Ciutat Vella repeteix com el districte que apunta menys participació. En les anteriors eleccions va votar un 65 % de l’electorat.

18:20
   

Les Corts, el districte amb més participació fins a les 18 h

Al districte barceloní ja ha votat un 64,8 % dels ciutadans. Tot i això, aquesta xifra representa un descens de tres punts respecte al 28-A. El segueixen Sarrià – Sant Gervasi i Sant Andreu. Consulta aquí la participació, districte per districte.

18:05
   

La participació el 10-N a Barcelona baixa 4 punts respecte al 28-A

Un 60,8 % dels barcelonins ja han votat fins a les 18 h aquest 10 de novembre. Això representa una caiguda superior als quatre punts en comparació amb les eleccions de l’abril, en què ja ho havien fet el 65 % dels ciutadans. La caiguda és similar a la del conjunt de l’estat i a la de Catalunya.

17:50
   

L’afluència es redueix considerablement en alguns punts

Passades les 17.30 h, aquesta era la imatge del col·legi Salesians Rocafort, a Sant Antoni. Cap cua i algunes meses buides. A les 18 h s’actualitzarà la participació. A les 14 h, un 40,2 % dels barcelonins ja havia votat, això representa una baixada d’un punt i mig respecte dels últims comicis del 28-A.

salesians rocafort poca afluencia votants

17:12
   

Gabriel Rufián demana disculpes després de fer-se una foto amb un apoderat de Vox

La imatge ha generat polèmica a les xarxes socials i el cap de llista d’ERC, a través de Twitter, ha demanat disculpes als que s’hagin molestat. Rufián assegura que mai ha negat a ningú una foto.

16:47
   

La JEC accepta unes paperetes del PP amb l’encapçalament “Eleccions Generals Novembre 19” que havia rebutjat anteriorment

La Junta Electoral Central diu que les paperetes són vàlides, de la mateixa manera que ho són les que porten escrit “Eleccions a Corts Generals Novembre 2019” i “Eleccions a Corts Generals Novembre 19”.

16:05
   

Junqueras fa una crida a la participació a través d’SMS

Cap a les 11 h, algunes persones han rebut un missatge al mòbil que deia: “Hola, soc Oriol Junqueras. L’Estat impedeix que em presenti a aquestes eleccions. Però no podrà evitar que els independentistes omplim les urnes. No et quedis a casa!”. El president d’ERC també ho ha fet a través d’una carta compartida a Twitter en què animava a votar.

15:00
   

Baixa l’afluència de gent als col·legis

Es redueix el nombre de votants que arriben als col·legis electorals coincidint amb l’hora de dinar. Els punts de votació, però, romandran oberts fins a les 20 h.

14:39
   

Navas, l’Ohio barceloní de les eleccions generals?

Els resultats recollits al barri en les últimes tres eleccions generals han estat molt similars al resultats del conjunt de la ciutat, tot i que Navas només representa un 1,44 per cent del seu cens total. Alguns anomenen aquest barri com l‘Ohio de Barcelona. I és que en aquest estat nord-americà passa una cosa similar des de fa anys en la celebració de les primàries abans de les eleccions presidencials dels EUA.

14:21
   

Baixa lleugerament la participació

Les primeres dades de participació indiquen un lleuger descens respecte a les eleccions generals del 28 d’abril. La participació a Barcelona, a les 14 h, se situa en un 40,25 %, un punt i mig menys. A Catalunya el descens ha estat més gran, ha baixat tres punts, passant d’un 43,52 % el 28-A a un 40,59 % aquest 10-N.

 

14:08
   

Voten amb una pinça al nas

La jornada electoral d’aquest diumenge ha deixat una imatge curiosa: dos homes en un casal d’avis del barri de Gràcia han anat a votar amb una pinça al nas. Més persones han piulat a les xarxes socials que ho farien. Es queixen que cap de les propostes electorals els convenç, però defensen que és important anar a votar.

13:59
   

“Empatx” d’eleccions 

Alguns ciutadans han optat per no votar en aquestes eleccions generals. Opinen que les formacions polítiques “no es posen d’acord per governar” i d’altres afirmen que “ja no saben ni què votar” després de tantes convocatòries electorals en poc temps.

13:50
   

Mireia Vehí, de la CUP, crida a “omplir les urnes de vots contra el règim”

La candidata de la CUP, Mireia Vehí, ha afirmat que el 10-N se celebra en un context d’“excepcionalitat altíssima”. Vehí ha fet una crida a “omplir les urnes de vots contra el règim, la monarquia i contra l’Ibex”. Afirma que cada vot a la CUP servirà per demostrar que “som ingovernables”.

Vehi CUP vota 10n

13:42
   

Álvarez de Toledo visita un col·legi electoral a Calonge

La candidata del PP per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, ha afirmat que avui “és un gran dia per la democràcia” i que el final, “encara ho pot ser més, per garantir la continuïtat de l’Espanya constitucional”. Álvarez de Toledo, no està empadronada a Catalunya i per tant, ha votat per correu. Això sí, ha acompanyat el candidat per Girona, Alberto Mas Vilà, a votar al pavelló municipal de Calonge. 

13:32
   

Alta participació, de moment, a l’Institut Jaume Balmes

Fins a les 13 h, ja havia votat una tercera part del total del cens que pot votar a l’Institut Jaume Balmes.

13:31
   

Ignacio Garriga (Vox) crida a “fer un pas endavant”

El número u de Vox per Barcelona, Ignacio Garriga, ha votat a La Salle Bonanova, a Sarrià. Garriga creu que aquestes eleccions marcaran “un abans i un després”. Creu que a partir de demà es començarà a construir “un projecte d’agermanament nacional i de convivència en què la unitat de la nació sigui defensada”.

13:27
   

Arrimadas rep crits de feixista a les portes del col·legi electoral

La cap de llista de Cs a Barcelona ha votat a l’Escola Ausiàs Marc. Des d’allà Arrimadas ha afirmat que “anar a votar a Catalunya servirà perquè l’odi deixi pas a la convivència”. La líder de Ciutadans ha rebut crits de “feixista” i “mentidera” per part d’una dotzena de persones. Arrimadas ha afirmat que “intenten impedir que exercim el dret a vot”.

Arrimadas vota 10n

13:18
   

Batet demana votar “per un país sense exclusions”

La cap de llista del PSC, Meritxell Batet, ha votat a l’Escola Pare Poveda, de Vallcarca, després d’haver estat absent durant tota la campanya per baixa mèdica. Batet ha demanat votar avui per “la justícia social, la convivència, el futur i l’esperança”. Creu que “és important caminar cap a un país sense exclusions, on puguem conviure tots”.

batet vota 10n

13:14
   

Rufián fa una crida a votar per “sentenciar” a les urnes la condemna del Suprem 

El cap de llista d’ERC, Gabriel Rufián, ha votat a Sabadell. Rufián ha demanat que els ciutadans de Catalunya “sentenciïn” a través de les urnes la condemna dels polítics presos per l’1-O. Espera que la d’avui sigui una jornada electoral “multitudinària, cívica i pacífica”.

rufian vota 10n

13:10
   

Jaume Asens confia que la ciutadania surti “massivament a votar”

El candidat d’En Comú Podem, Jaume Asens, ha votat a l’Escola Fort Pienc. Asens creu que avui “es decidirà si l’odi venç l’esperança, si a Espanya hi continua havent un mur o algú que escolti Catalunya i si tenim més drets per la ciutadania o més privilegis per als poders econòmics”.

13:07
   

Cues en alguns col·legis electorals

Alguns punts de votació registren durant tot el matí llargues cues per votar. És el cas de l’Escola Cavall Bernat, a la Bordeta, o l’Escola Infant Jesús.

13:02
   

Laura Borràs demana votar pels “exiliats” i els presos  

Una de les primeres en excercir el dret a vot ha estat la cap de llista de JxCat, Laura Borràs. Borràs ha instat la ciutadania a respondre la “sentència de la injustícia” del Suprem amb la “sentència de la democràcia”. Ha votat a l’Escola Salesians de Sarrià.

12:51
   

Ernest Maragall: “Ho tornarem a fer, tornarem a votar”

El republicà recorda que l’objectiu d’avui és omplir les urnes democràticament, de totes les opcions, però en especial “de vots per la llibertat, la justícia i la dignitat del país”. Maragall carrega contra Pedro Sánchez per convocar unes eleccions “inadequades”.

12:40
   

Manuel Valls demana responsabilitat política

El líder de Barcelona pel Canvi diu que la responsabilitat de desbloquejar la situació recau en els polítics i no en la gent. Per això espera que els líders polítics “estiguin a l’altura”. “Serà un error una altra repetició i espero que a partir de demà hi hagi sentit comú perquè Espanya necessita un govern i estabilitat”, ha dit Valls.

12:32
   

Jaume Collboni diu que el 10-N és una oportunitat per superar el bloqueig polític

El primer tinent d’alcalde assegura que la jornada electoral és “una oportunitat per reforçar la democràcia amb una gran participació i evitar que les opcions més extremistes tinguin una veu determinant en la política”.

12:24
   

Votació dels líders municipals 

El president del Grup Municipal d’ERC, Ernest Maragall, ha exercit el seu dret a vot a l’Escola Infant Jesús cap a les 12:20 h.

maragall vota 10n

12:10
   

Ada Colau fa una crida a votar per aturar l’extrema dreta

L’alcaldessa de Barcelona demana a la gent que no es quedi a casa. “Tots els demòcrates ens hem de mobilitzar per aturar l’extrema dreta”, ha dit Colau.

11:57
   

Les votacions, sense incidències

Ja fa unes tres hores que han obert els col·legis electorals. A Catalunya la majoria ho han fet sense incidències, segons ha informat la Delegació del Govern espanyol. Pel que fa a Barcelona, les votacions també transcorren amb normalitat. Alguns col·legis de la ciutat, però, han obert amb retard.

11:51
   

Votació dels líders municipals 

El líder del PP a l’Ajuntament, Josep Bou, ha votat cap a les 11:45 h al Centre Cívic Vil·la Florida, al districte de Sarrià – Sant Gervasi.

 

11:45
   

Votació dels líders municipals 

El líder de Barcelona pel Canvi, Manuel Valls, ja ha votat al Col·legi Sant Miquel, a l’Esquerra de l’Eixample cap a les 11.30 h.

manuel valls vota 10n

11:31
   

Votació dels líders municipals 

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha votat cap a les 11.20 h al Centre Cívic la Sedeta

colau vota 10n

11:25
   

Votació dels presidents de la Generalitat i el Parlament

El president de la Generalitat, Quim Torra, i Roger Torrent, president del Parlament, ja han exercit el seu dret a vot. Quim Torra, que ha votat al barri de Sant Gervasi ha animat a la participació i ha afirmat que “les urnes són el terreny de joc dels catalans”. Des de Sarrià de Ter, Torrent s’ha mostrat convençut que els catalans “transformarem la ràbia per la situació d’injustícia i repressió que estem vivint en un missatge d’esperança per al futur”.

roger torrent 10n vota roger torrent 10n votar

11:09
   

Normalitat al col·legi de plaça Universitat, tot i el retard

Les persones ja voten amb absoluta normalitat al col·legi de la plaça de la Universitat, malgrat que ha obert portes 20 minuts més tard del previst. Aquí hi ha 11 meses electorals.

11:02
   

Votació dels líders municipals 

Luz Guilarte, presidenta del Grup Municipal de Cs, ja ha votat cap a les 11 h a la Residència Gent Gran les Corts.

guilarte ciutadans vota 10n

10:55
   

El Govern espanyol anuncia que la jornada electoral a Catalunya s’inicia amb normalitat

A través d’una nota de premsa, la Delegació del Govern Espanyol a Catalunya destaca que la jornada transcorre sense incidents. Recorden que els catalans escullen 48 diputats d’un total de 350 i que hi ha més de 5,6 milions de persones cridades a les urnes.

10:47
   

L’Institut Martí i Pous acull les primeres eleccions

Un dels col·legis que s’estrena en aquestes eleccions és el Martí i Pous, un institut que ha obert portes aquest curs i que està situat a la Fabra i Coats. De moment, absoluta normalitat en aquesta primera jornada electoral que acull.

10:42
   

Votació dels líders municipals 

Jaume Collboni, president del Grup Municipal del PSC, ja ha votat cap a les 10.30 h a l’Escola Mireia, al barri del Fort Pienc.

10:15
   

Una hora de retard al col·legi electoral de l’escola Orlandai

El col·legi Orlandai de Sarrià ha obert amb una hora de retard. Les votacions no han començat fins a les 10 h, per un problema en l’arribada de les actes de constitució de les meses.

10:02
   

1.122.912 barcelonins, cridats a votar

Ja fa una mica més d’una hora que han obert els col·legis electorals a la ciutat i les votacions es desenvolupen amb normalitat. A l’Institut Jaume Balmes, molts ciutadans ja han votat.

09:51
   

Votació dels líders municipals

Elsa Artadi, presidenta del Grup Municipal de Junts per Catalunya, ha estat la primera dels líders municipals a exercir el seu dret a vot. Ha votat cap a les 9.30 h al Centre Cívic Pere Pruna, a Sarrià.

09:49
   

L’escola Orlandai, encara no ha obert 

Tot i que la majoria dels col·legis amb normalitat, n’hi ha algun on s’estan produint incidències. A Sarrià, l’escola Orlandai encara no ha obert portes per una incidència amb les actes de constitució de les meses que han arribat amb retard.

09:30
   

Les urnes comencen a omplir-se

Ja fa 30 minuts que els 271 col·legis de la ciutat (amb algunes excepcions) han obert portes. Les urnes ja comencen a omplir-se de vots i ja hi ha cues davant d’algunes meses, com a l’Institut Martí Pous.

09:25
   

Vint minuts de retard al col·legi de plaça Universitat

Finalment el col·legi electoral situat a l’Edifici Històric de la UB ja ha obert portes. Ho ha fet amb 20 minuts de retard. Ara les votacions transcorren amb normalitat. Aquí hi ha 11 meses electorals. Hi ha altres col·legis de la ciutat que encara no han pogut obrir a la ciutat. És el cas, per exemple, de l’Escola Orlandai, a Sarrià. Falten les actes de constitució de les meses.

 

09:12
   

Primers votants

Molts ciutadans ja han exercit el dret a vot quan no fa ni 15 minuts que han obert portes els col·legis electorals. La majoria expliquen que prefereixen venir d’hora per estalviar-se esperes i poder aprofitar el diumenge.

09:08
   

Retard al col·legi electoral de la UB

A la plaça de la Universitat, el col·legi electoral situat a l’Edifici Històric de la UB, encara no ha obert, per un retard en la constitució de les meses. Recordem que a tota la ciutat hi ha 271 col·legis

09:00
   

Obertura dels col·legis

A aquesta hora haurien d’obrir ja tots els col·legis electorals. A l’Institut Jaume Balmes, alguns ciutadans esperen a les portes per ser els primers a dipositar la papereta a les urnes.

08:52
   

350 diputats per al Congrés

En aquestes eleccions s’escolliran 350 diputats per omplir el Congrés dels Diputats, mentre que la xifra de senadors és variable. Els ciutadans votaran 208 senadors dels 244 que hauran de formar la cambra.

08:38
   

Les votacions arrencaran a les 9 h

Si no hi ha incidències, els col·legis obriran portes a les 9 h. Cada mesa està identificada amb una lletra i els ciutadans hauran de dirigir-se a les que els correspongui, segons la targeta censal. Hi ha dues urnes: una de transparent i una altra de color salmó. A la primera es diposita la papereta per al Congrés dels Diputats i a la segona la del Senat.

08:29
   

Tranquil·litat a la plaça Universitat

L’acampada d’estudiants a la plaça Universitat es lleva sense incidències, després d’una matinada de pluja. Just al davant, els ciutadans que han de formar part de les meses electorals de l’Edifici Històric de la UB, encara esperen a la porta. 

 

08:18
   

Les paperetes, a punt

A aquesta hora es constitueixen les meses electorals. Un dels col·legis que s’estrena en aquestes eleccions és el Martí Pous, un institut que ha obert portes aquest curs i que està situat a la Fabra i Coats. Aquí les paperetes ja estan preparades per a les votacions d’aquest 10 de novembre.

08:08
   

Més d’un milió de barcelonins podran votar aquest 10-N

Iniciem el seguiment en directe de la jornada electoral del 10 de novembre. Els col·legis electorals obriran a les 9 h i tancaran a les 20 h. A Barcelona n’hi ha 271 i hi podran votar 1.122.912 persones.