vaga correus juny 2022

(ACN) Aquest dijous 13 de juliol s’acaba el termini per sol·licitar el vot per correu enmig de la polèmica que ha generat el candidat del PP, Alberto Núñez Feijóo, qüestionant el servei. El líder dels populars ha demanat als carters que “treballin al màxim” per garantir el vot per correu “amb independència dels seus caps” i s’ha compromès a aprovar el pagament de les hores extra dels treballadors de Correus en el seu primer consell de ministres si és president del Govern espanyol.

Als treballadors de Correus se’ls ha girat molta feina

Correus assegura que ha contractat 19.400 persones de reforç i està posant “tots els recursos necessaris” per garantir el compliment dels compromisos per gestionar el vot per correu. Així mateix, assenyala que s’han ampliat els horaris d’obertura de les oficines. Des del 3 de juliol, les delegacions provincials de l’Oficina del Cens Electoral estan enviant les diverses candidatures a les eleccions generals 2023 per Barcelona amb les corresponents llistes al domicili de les persones que han sol·licitat aquest sistema de vot i ho continuarà fent fins al 16 de juliol, que és la data límit per rebre la documentació.

Fins a dos intents per entregar la documentació en mà

Segons informa Correus, el carter o cartera farà almenys dos intents d’entrega en mà al destinatari, deixant l’avís perquè vagi a recollir-la a l’oficina més pròxima en cas de no ser possible fer l’entrega personalment. Per poder entregar la documentació, el personal de Correus comprovarà la identitat del votant amb el DNI, passaport o carnet de conduir. En cas que una persona que hagi sol·licitat el vot per correu a una direcció hagi de marxar i encara no ha rebut la documentació, pot fer un tràmit “amb el temps suficient” per canviar la direcció postal on vol que li enviïn.

El 20 de juliol, la data límit per dipositar el vot

Els ciutadans que hagin rebut la documentació amb totes les paperetes poden dipositar el seu vot en qualsevol oficina de Correus fins al 20 de juliol, tres dies abans de la jornada electoral. L’empresa pública recomana que no s’esperi fins a l’últim moment per evitar cues. Si no es pot anar de manera presencial a una oficina de Correus és possible delegar el vot amb una autorització firmada per l’elector.