iva aliments 2024

(ACN) El candidat a la presidència del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimecres una pròrroga de la rebaixa de l’IVA als aliments bàsics fins al mes de juny del 2024. És una de les mesures econòmiques que ha anunciat durant el discurs per demanar la investidura, celebrat al Congrés dels Diputats.

Es tracta d’una mesura que està en vigor des del mes de gener i que afecta bàsicament els productes de primera necessitat: el pa, la llet, els ous, la fruita, la verdura, els llegums i els cereals. Hi ha altres productes, com l’oli o la pasta en què la rebaixa va ser del 10 al 5 %.

Descomptes i gratuïtat al transport públic

En el capítol de les mesures econòmiques, el candidat a la presidència ha mencionat també altres mesures, com la gratuïtat del transport públic “per a menors, joves i desocupats” i el manteniment dels descomptes actuals de cara al 2024.

A banda, Sánchez també ha exposat propostes per eliminar la desigualtat per raó de gènere. Per aconseguir-ho, ha anunciat també una nova llei de “representació paritària” pensada per “trencar els sostres de vidre”. “Si les dones representen el 50 % de la societat, el 50 % del poder polític i econòmic els correspon a elles”, ha afegit.