transport public gratis 2024
Foto: Paola de Grenet

El president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, s’ha compromès a aconseguir que el transport públic sigui gratis a partir de l’1 de gener del 2024 per a menors, joves i persones que estiguin a l’atur. Sánchez ho ha anunciat durant el seu discurs per aconseguir la investidura aquest dimecres al Congrés dels Diputats. Una mesura que vol acordar amb les comunitats autònomes i els municipis. El candidat a la presidència del Govern espanyol aposta, a més, perquè aquesta mesura formi part “d’una política permanent que es consolidi a Espanya”.

A més d’aquest anunci, Sánchez també ha promès una pròrroga de la rebaixa de l’IVA als aliments bàsics fins al mes de juny de 2024.

Es mantindran els descomptes

El president del Govern espanyol en funcions també ha promès mantenir els descomptes al transport públic durant el 2024 per a la resta de la població si rep els suports necessaris per tornar a ser investit.

Això vol dir que l’Estat continuarà bonificant el 100 % dels bitllets de Renfe i també seguirà aplicant la rebaixa als transports autonòmics —que és del 30 % i que, sumada al descompte que hi afegeix l’ATM, permet viatjar a meitat de preu amb els títols de transport integrat més utilitzats. Ara bé, en cas que s’acabi confirmant, faltarà saber si l’ATM també continuarà assumint el 20 % restant del cost com fins ara i, per tant, si es podrà mantenir que la rebaixa arribi al 50 %.