El districte de Sarrià – Sant Gervasi ha tornat a posar damunt la taula la reforma del tram pendent del carrer de Balmes, entre la plaça de Molina i la plaça de Joaquim Folguera. El govern l’ha situada com a prioritat i s’ha compromès a enllestir-ne la remodelació al llarg d’aquest mandat, que acaba el 2027.

La regidora de Sarrià – Sant Gervasi, Maria Eugènia Gay, explicava fa unes setmanes a betevé que “la reforma de Balmes és al pla d’inversions i confio que pugui tirar endavant“. Al consell de barri de Galvany, dimarts s’explicava que el projecte es faria en dues fases: una, des de la plaça de Molina fins a General Mitre i, l’altra, des de General Mitre fins a la plaça de Joaquim Folguera, que s’haurà de coordinar amb les obres de la Línia 9 de metro, que afectaran els entorns de l’estació dels FGC el Putxet.

La reurbanització de Balmes prevista per a aquest mandat va de la plaça de Molina a la plaça de Joaquim Folguera

La reforma que mai arriba

Les obres d’aquest tram de Balmes havien de començar el març de 2019 amb un projecte executiu aprovat el 2018, que ara es recuperarà i s’actualitzarà perquè no incloïa les obres de l’L9. Al final, però, el projecte no es va dotar del pressupost necessari i l’esperada reforma va quedar a la cuneta. Davant tantes paraules i tants pocs fets, els veïns i comerciants van formar la plataforma Balmes Ja fa un any i mig.

La reforma preveu ampliar les voreres i reduir a quatre els carrils de circulació. Es destinaran carrils específics només al transport públic i es renovarà el mobiliari i l’arbrat, com ja es va fer a la part de Balmes que va de Diagonal a plaça de Molina.