MARÍA GARAÑA, presidenta de Microsoft Iberica "Queremos que igual que Barcelona es referente mundial en turismo, sea referente mundial en tecnologia para turismo. Creemos que hay un gran ámbito de actuacion, un gran potencial, que hay mucho talento". XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "A mi em satisfà que Microsoft, que és una empresa molt potent, cregui en Barcelona. Perquè ja em perdonaran però jo crec que ens dóna la raó a nosaltres. Crec que estem en el bon camí".

Barcelona segueix avançat per posicionar-se com una “smart city” de referència en l’àmbit internacional. L’últim pas ha estat l’acord que han signat l’Ajuntament i Microsoft Ibèrica per als pròxims quatre anys. La multinacional s’ha compromès a impulsar projectes emprenedors en matèria de mobilitat i turisme, col·laborar en l’àmbit de les ciutats intel·ligents i desenvolupar un nou model de TIC a l’Administració.

A través del programa BizSpark, Microsoft donarà suport als emprenedors barcelonins amb la creació de “start-ups”, col·laboració en proves pilot i fomentant el desenvolupament d’aplicacions centrades en la mobilitat i el turisme. S’hi podran acollir empreses amb base tecnològica que facturin menys de 10 milions d’euros a l’any. El programa ja beneficia 143 empreses de la ciutat.

En el conveni, també es compromet a contribuir en l’aplicació del City Protocol, la futura certificació que regirà les ciutats intel·ligents. Per últim, Microsoft desenvoluparà la implantació de serveis d’“e-Government”, és a dir, TIC aplicades a l’Administració per millorar la relació amb als usuaris i reduir costos. En són exemples el Centre de Processament de Dades i el Servei d’Atenció Ciutadana.