La retirada de la màxima distinció que concedeix la ciutat a la infanta Cristina segueix endavant i es discutirà al plenari municipal del proper divendres 1 d’abril, per la seva presumpta vinculació al cas Nóos. Així s’ha aprovat aquest dimecres en la Comissió de Presidència amb els vots a favor de tots els grups municipals, menys els del PP, que ha optat per la reserva de vot en espera de posicionar-se durant el ple. L’Ajuntament ja va aprovar en la comissió de finals de gener, a petició d’ERC, iniciar els tràmits per retirar la medalla a la infanta.

Tots els partits també han votat a favor de retirar la Medalla d’Or de la Ciutat a Jordi Pujol, de qui s’ha acceptat la renúncia que ja va fer en retornar-la al consistori per iniciativa pròpia, després de reconèixer que tenia una quantitat de diners que havia mantingut ocults a l’estranger.

També la majoria de grups del consistori, menys C’s i PP, han votat a favor d’atorgar la distinció a Muriel Casals, expresidenta d’Òmnium Cultural i diputada de JxSí, morta al febrer després de ser atropellada per una bicicleta.