fàbrica Godó i Trias Hospitalet
Foto: diba

(ACN) El fons d’inversió Varia Investment Cultural, que havia de promoure el fracassat projecte del museu Hermitage de Barcelona, s’ha fixat ara en l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) per obrir un nou espai cultural destinat a la recerca, la creació i els nous formats artístics digitals, segons ha avançat La Vanguardia. És, segons els promotors, un projecte “totalment diferent” al que s’havia previst per a l’Hermitage. De prosperar, The Factory Museum –com s’ha batejat– s’ubicaria a l’antiga fàbrica Godó i Trias. Aquest mateix dijous, la Junta de Govern de l’Hospitalet de Llobregat ja ha donat llum verd a l’oportunitat d’ocupació de l’edifici per encabir-hi el projecte cultural. La inversió prevista seria d’uns 50 MEUR.

Un museu que substituiria el projecte de l’Hermitage a Barcelona

Tot i que l’Hermitage i The Factory Museu no són el mateix i un projecte substitueix l’altre, la proposta a l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat sí que és cert que arriba un cop s’ha descartat per complet el projecte de la veïna Barcelona. Tant els promotors com el consistori van veure l’oportunitat de pensar llavors en un ‘nou espai’ cultural a l’àrea metropolitana.

L’ocupació de l’antiga fàbrica Godo i Trias haurà de sortir a concurs

L’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat evita ara també un excés d’eufòria. L’ocupació de l’antiga fàbrica ha de sortir a concurs i, per tant, en la licitació podrien intervenir altres actors. Tot i la inversió anunciada pels promotors, des del consistori també creuen que és massa agosarat parlar ara d’un pressupost o de terminis d’execució.

El projecte, segons fonts municipals, s’ha treballat en els darrers mesos i des del consistori es veu com una oportunitat per “potenciar el districte cultural i també el districte econòmic”, gràcies a la seva ubicació, a tocar de la plaça Europa. “Si surt endavant, la valoració ha de ser molt positiva”, afirmen des del consistori.

A més de l’impacte cultural i econòmic, el projecte també possibilitaria, de retruc, la rehabilitació de l’antiga fàbrica Godó i Trias, part del patrimoni industrial de la ciutat. Segons el projecte presentat a l’Ajuntament, els treballs anirien a càrrec del despatx RCR Arquitectes. En aquest mateix espai ja s’havia projectat un centre de medicina xinesa que no va reeixir.