La zona de baixes emissions (ZBE) tindrà el triple de punts de control per vigilar que no hi circulin vehicles sense etiqueta ambiental. Segons avança ‘Metrópoli Abierta’ i ha pogut confirmar betevé, l’Ajuntament ha tancat un concurs públic per passar dels 20 punts de control que hi ha actualment a un total de 62. Això suposarà instal·lar 110 càmeres, que estaran operatives a partir del segon semestre de l’any vinent.

La instal·lació de més punts de control se suma a l’anunci del consistori de fa només uns dies d’eximir de la ZBE les famílies amb les rendes més baixes i l’ampliació de 10 a 24 del nombre d’autoritzacions diàries per als vehicles sense etiqueta ambiental.

On s’instal·laran les càmeres?

Els punts de control de la ZBE s’ubicaran tant a les rondes com a l’interior de Barcelona, i cadascun tindrà entre una i tres càmeres. Entre les noves ubicacions hi ha algunes de les principals vies de circulació de la ciutat. Així, per exemple, hi haurà càmeres en punts com: l’avinguda Diagonal, l’avinguda de Vallcarca, el carrer d’Aragó, la ronda del General Mitre, la via Augusta, l’avinguda de Madrid, el passeig de Maragall, el carrer de Balmes, el passeig de Santa Coloma, l’avinguda de Vallvidrera o el carrer de Potosí.

El cost de la licitació és de prop d’ 1,5 milions d’euros, que es repartiran entre els pressupostos d’aquest any i el vinent. L’adjudicatària és Aluvisa, una empresa de Cornellà especialitzada en sistemes d’il·luminació i vigilància aplicats a la mobilitat urbana. Tot plegat es fa amb el finançament del Next Generation i, segons el consistori, permetrà finalitzar el desplegament previst.