Trini Capdevila no repetirà com a regidora d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona. En ple debat sobre les llistes electorals de les municipals del 26 de maig, Capdevila ha confirmat que no serà a la candidatura d’Ernest Maragall i que al juny culminarà una etapa de quatre anys al consistori. Va entrar-hi el 2015 com a número quatre a la llista d’Alfred Bosch després de sis anys de consellera al districte de l’Eixample.

Capdevila, que va treballar de comerciant, té també una llarga trajectòria (40 anys) a l’Associació de Veïns de l’Esquerra de l’Eixample. L’encara regidora confessa que, de jove, va començar “una història d’amor amb Barcelona” i que tant des de l’activisme veïnal (“clandestí” en els últims anys del franquisme) com des de l’Ajuntament, ha treballat per canviar el seu barri. “El millor que em podia passar per completar aquesta història d’amor era ser regidora”, ha assegurat.

La regidora es mostra convençuda que es pot treballar per Barcelona des de fora de l’Ajuntament. “No em perdreu de vista”, ha afirmat Capdevila, que es planteja tornar a l’activisme veïnal o fer-se voluntària d’entitats que treballen amb la gent gran.